LoveNutella 2025-10-18 13:40:17 +0
Cześć! Po wejściu na stronę mojego znajomego pojawia się tylko informacja o zweryfikowaniu czy nie jestem robotem. To wszystko jest z logiem cloudflare a po kliknięciu kwadracika pojawia się taki komunikat. Strona od razu kopiuje skrypt pewnie pobierający jakiś malware po wklejeniu do okna uruchom. Spotkał się ktoś z czymś takim? P------e #pomocy #it #internet #html
makrofag74 2025-10-18 14:01:57 +2
Malware. Strona zarażona. To znany myk, żebyś wkleił komendę z wirusem w polecenie uruchom.

Ktoś wstrzyknął złośliwy skrypt (np. do plików HTML/PHP lub WordPressa),

przekierowuje użytkowników na stronę phishingową,

a Ty nadal widzisz swój adres w pasku — bo złośliwy kod został osadzony lokalnie.
makrofag74 2025-10-18 14:28:38 +1


tak to działa ta fałszywa Captcha
LoveNutella [OP] 2025-10-18 14:11:08 +0
@makrofag74 wiesz jak można na to zaradzić?
Albo czy jest szansa dowiedzieć się jak ten ktoś to zrobił?